gater

Gondja van a fa szárításával? Szeretne saját faszárítót?

Megoldást kínálunk Önnek kiváló minőségű szárításra alacsony megvalósítási áron, gazdaságos
működtetési költségekkel és 2 éves garanciával a szárítóberendezésekre.

Egy ilyen kamrás faszárító létrehozása nagyon egyszerű és gazdaságos, mivel erre a célra kiválóan
alkalmasak a kihasználatlan helyiségek, amelyeket megfelelő hő- és nedvességszigeteléssel kell
ellátni. Saját szárítókamra létrehozásával magas költségmegtakarítás érhető el és az eddigi
tapasztalatok a felhasználóknál a szárítás magas színvonalát bizonyítják, alacsony működtetési
költségek mellett.

A kondenzációs faszárítás megbízható és gazdaságos szárítási módszer.

Egyszerű és modern kivitel

 Cégünk a svéd faszárító berendezések új generációjának magyarországi forgalmazója, amely több mint 40 év gyártási hagyományának eredménye. Felépítésük és kivitelük garantálja, hogy megbízható teljesítményt

nyújtsanak igényes körülmények között is. Az egyszerű formatervezés biztosítja a berendezés
könnyű karbantartását. A berendezés belső elemei könnyen ellenállnak a szárítókamrában uralkodó
agresszív környezetnek . A hőcserélő új változata kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült. Az
új módszernek köszönhetően biztosítva van a berendezés hosszú élettartama.

 

Módszer a höszivattyú müködési elve alapján és alacsony beruházási költségek

 A víz párává való átalakítása a szárítókamrában nagyon energiaigényes. A kondenzációs szárítás a höszivattyú elve alapján müködik, így az elektromos energia höenergiává való átalakulása közben hulladékhö keletkezik, amely gazdaságosan kihasználható a kamra fütésére.  A szárítás teljesen zárt rendszerü, így a szárítás ideje alatt ugyanaz a levegö kering a kamrában, ezzel minimálisra csökkentve a höveszteséget. Ezek a tulajdonságok teszik a rendszert rendkívül energiatakarékossá.

Alacsony beruházási költségek, gazdaságos müködés és az egyszerü kezelés a berendezés fö elönyei. A kiváló minöségü szárítás garanciája, hogy ez a módszer hasonlít legjobban a fa természetes szárításához. A szárítókamra megvalósítása nagyon egyszerü, mert a kihasználatlan helyiségek vagy konténerek megfelelö átalakítása magas költségmegtakarítást eredményez. Saját szárítókamra kialakításával a felhasználók eddigi tapasztalatai alapján jelentös energia és ezáltal anyagi megtakarítás érhetö el a szárítás nagyon jó minösége mellett.
Freongáz felhasználása nélkül.

Szárító a hőszivattyú működési elve alapján, alacsony beruházási költségek mellett

A víz párává való átalakítása a szárítókamrában energiaigényes feladat. Kondenzációs szárítás a hőszivattyú elve alapján működik, ezért az elektromos energia hőenergiává való átalakulása közben hulladékhő keletkezik, amely gazdaságosan felhasználható a kamra kiegészítő fűtésére. Melegebb hónapokban a hulladékhő biztosíthatja teljes mértékben a kamra fűtését. A szárítás teljesen zárt rendszerű, így a szárítás ideje alatt ugyanaz a levegő kering a kamrában, ezzel minimálisra csökkentve a hőveszteséget. Ezek a tulajdonságok teszik a rendszert rendkívül energiatakarékossá.

Az alacsony beruházási költségek, gazdaságos működés és az egyszerű kezelés a berendezés fő előnyei. A kiváló minőségű szárítás garanciája, hogy ez a módszer hasonlít legjobban a fa természetes szárításához.

 

Szárítókamra

A szárítókamra kialakításának alapfeltétele a szárítandó fa mennyisége. Az önerőből kialakított kamrával jelentős anyagi megtakarítás érhető el. Erre a célra kiválóan alkalmasak a kihasználatlan helyiségek, esetleg konténerek.

A levegő keringtetésére a kamrában ventillátorok vannak felszerelve. A kondenzátoron lecsapódott pára víz formájában tömlővel van a kamrán kívülre vezetve.

Tartozékok és tanácsadás

Axiális ventillátorok

 A ventillátoroknak azokhoz a körülményekhez kell alkalmazkodniuk, amelyek a kamrában uralkodnak.

Kiválasztásuknál előnybe kell helyezni azokat, amelyek felhasználhatók magasabb hőmérsékletű és páratartalmú környezetben. A jó minőségű szárítás alapfeltétele a levegő egyenletes keringtetése a farakványon keresztül.

 

Félautomata és automata irányító rendszer

A félautomata irányító rendszer biztosítja a fa nedvességének mérését hat szondával, a levegő relatív nedvességtartalmának mérését, méri a kamra hőmérsékletét, biztosítja a fűtés és a szellőztetőrendszer félautomata irányítását, valamint a faszárító berendezés félautomata szabályozását. A fűtés szabályozása fokonként 0 és 59 °C között történik, a nedvességtartalmat százalékonként 0 és 99 % között lehet beállítani. A mért adatok a vezérlőegység 2 LCD kifejezőjén van ábrázolva és informálják a kezelő személyzetet a szárítás folyamatáról. Az izányító egységre kapcsolható még az elektromagnetikus szelepek és a szellőztetés szervo meghajtásának szabályozása.

Az automatikus irányító rendszer lehetővé teszi a szárítás automata, félautomata vagy kézi vezérlését. A szárítási görbék tetszés szerint alakíthatók és tárolhatók. A rendszer alkalmas az adatok tárolására, amely lehetővé teszi utólagosan a szárítási protokoll kinyomtatását.

A kamra tartozékai közé tartozik a szervo meghajtással működő szellőztető ablak.

 

Tanácsadás

 Ha Önnek megnyerte tetszését ez a szárítási módszer és szeretne önerőből kialakítani gazdaságos és kedvező áru faszárítót, forduljon hozzánk, hívjon telefonon vagy írjon, szívesen állunk rendelkezésére.

STC 15 Rec

Félautomata irányító rendszer kondenzációs szárítókamrába.  >Bővebb információ<

od125

D125 és D165

Biztosítsa be a fa szárítását öneröböl saját szárítóberendezéssel. A kondenzációs szárítóberendezés biztosítsa a levegö állandó áramlását a szárítókamrában. A kamrában áramló levegö kivonja a nedvességet a fából, amely a berendezés kondenzátorán csapódik le. A lekondenzált víz gyütöedénybe vagy csövön keresztül a kamrán kívülre van vezetve. A kamrában mindig ugyanaz a levegö kering, tehát a szárítás gazdaságos, jelentös költségmegtakarítás mellett. A kamra hömérséklete a szárítás alatt    40 ˚C –ig emelkedhet. A minöségi faszárítás garanciája ez a módszer, mert legjobban hasonlít a fa természetes szárításához. A berendezés 1-3 m³ fa szárítására ajánlott.

A 150VTI

A 150VTI

A 150 VTI szárítóberendezés alkalmas kisebb szárítókamrák részére. Az egység alkalmas 6 –15 m3 mennyiségü fa szárítására 8 % relatív nedvességtartalommal. A 150VTI berendezésbe 1300 m3/óra kapacitású radiális ventillátor van beépítve, továbbá egy 3,9 kW teljesítményü fütötest a levegö felmelegítésére. A munkahömérséklet + 10 és 55 oC között van. A leggazdaságosabb szárítási hömérséklet 40 °C. A berendezés teljesítménye max. 120 liter víz lekondenzálása naponta. 55°C feletti hömérsékletnél a magasnyomás biztonsági kapcsolója kikapcsolja a berendezést.

A szárítás alacsony hömérsékleten történik, ezért nagyon egyenletes, repedések és deformációk nélkül. Az egyenletes, kiváló minöségü szárítás feltétele a megfelelö teljesítményü axiális ventillátorok felszerelése, amelyek biztosítják a levegö egyenletes keringtetését a kamrában.

A 700VTI

A 700VTI

Berendezés nagyobb kamrák részére. Alkalmas 30 –50 m3 fa szárítására 8% nedvességtartalomra. Két axiális ventillátor van beépítve 4500 m3 óránkénti teljesítménnyel. A munkahömérséklet legmagasabb értéke 55 oC. Maximálisan lekondenzálható vízmennyiség 720 l naponta. A berendezésbe höérzékelö van beépítve, amely 10 oC hömérsékletnél beindítja a müködést és 55 oC feletti hömérsékletnél pedig kikapcsolja azt.